Algemeen

Wat je kunt verwachten tijdens een Body Scan

Physical Studio logo

Heb je last van pijntjes en kwaaltjes? Misschien heb je gehoord dat het laten maken van een bodyscan bij een fysiotherapeut kan helpen. Maar wat gebeurt er precies tijdens zo’n scan? Laten we eens kijken wat je kunt verwachten als je een afspraak boekt voor een bodyscan bij een Amsterdamse fysiotherapeut.

Studio

Zet de eerste stap met een bodyscan

De eerste stap is het maken van een afspraak met fysiotherapeut in Amsterdam Centrum. Als je aankomt, zullen ze je wat vragen stellen over de gebieden die je ongemak veroorzaken, en ook over eventuele bijkomende medische problemen waarvan ze op de hoogte moeten zijn. Dit helpt hen om het beste plan van aanpak voor je behandeling op te stellen.

Als ze alle informatie hebben die ze nodig hebben, gaan ze verder met de bodyscan. Tijdens een bodyscan evalueert en beoordeelt de fysiotherapeut je lichamelijke toestand door te kijken hoe verschillende delen van je lichaam op elkaar inwerken. Als één gebied bijvoorbeeld pijn of ongemak veroorzaakt, kan dat verband houden met benauwdheid of zwakte in een ander gebied van het lichaam. De bodyscan helpt onderliggende problemen op te sporen die mogelijk bijdragen aan het probleemgebied en biedt inzicht in de beste behandeling ervan.

Je fysiotherapeut kan ook manuele technieken zoals massage of manipulatie gebruiken om te beoordelen hoe je spieren reageren op bepaalde bewegingen en activiteiten. Zo kunnen ze beter begrijpen welke spieren zwak en welke strak zijn, zodat ze een speciaal op jou afgestemd oefenprogramma kunnen opstellen. Daarnaast kunnen andere tests zoals bloeddrukmetingen of range-of-motion metingen worden gedaan, afhankelijk van je individuele behoeften en symptomen.

Al met al kan het laten maken van een bodyscan door een fysiotherapeut in Amsterdam uiterst nuttig zijn als je verlichting zoekt van chronische pijn en ongemak. Het helpt niet alleen onderliggende problemen op te sporen, maar geeft ook waardevol inzicht in welke oefeningen in de loop van de tijd flexibiliteit, kracht en mobiliteit zullen helpen verbeteren, zodat je je sneller beter kunt voelen! Dus wacht niet – boek vandaag nog een afspraak!